En dålig dag.

Ibland blir det en dålig dag, vissa dagar kan det vara ännu sämre. I dag blev det en riktigt usel dag.  Åkte in till stan för en del småärenden och det gick ju bra, men när jag skulle åka hem framåt lunch började det bli stök. Min gamla Jetta verkade inte var riktigt i form men fungerade ändå hjälpligt. Skulle åka en omväg hem för att kolla åskans härjningar dagen före. Mellan Bratten och Rödingträsk, efter  Pundlidvägen började Jettan spotta och fräsa och stannade tvärt . I villande skog en halv mil åt båda hållen  och trafiken efter den vägen är sparsam. Efter en stund fick jag igång eländet och kom en kilometer till. Kollade oljan för jag hade sett en hel del svart rök från avgasröret. Ingen markering på stickan. Så skulle jag börja ringa en vän eller nåt sådant. Mycket dålig täckning på mobilen, och medan jag försöker ring så får jag ett sms som säger att pengarna börjar ta slut. Blev lite desperat så jag lyckas än en gång få igång bilen och på högvarv ta mej uppför Storgranliden till toppen där fanns det bra täckning samt en parkeringsplats. Fick kontakt med en grabb, som har rötterna från samma magra jord som jag, han hämtade mig och skjutsade mig hem till Knaften, tack för det. I kväll skulle bärgning ske med hjälp av hustrun och hennes SAAB..  Fyllde på olja och provstartade, tro det eller ej, bilskrället startade och genom att hålla höga varv på motorn kunde jag köra hem. Nu följer felsökning.

2 svar på ”En dålig dag.”

  1. Apropå åskans härjningar, var var det. Jag var och rastade hunden i söndags vid furuvik timmeravlägg och jag såg en rökpelare efter att åskan gått förbi. Jag kunde dock inte hitta platsen vi körde hemåt och efter knaftenvägen, men såg inget mer- vände vid vårt hemliga hallonställe.

Kommentarer är stängda.