Matlagningsdags.

Den i lördags inhandlade kasslern var ca 1 kg stor. I dag kom jag på den lysande iden att göra något av den biten, så att maten var klar när hustrun kom hem från kupan. Började söka recept och hittade ett potatis och kasslergratäng sådant. Men när man impulshandlar ibland så tänker man ju inte vad som behövs mera. Följdriktigt så fattades matlagningsgrädde och purjolök. Snabb resa in till stan så var problemet löst. Receptet var tämligen enkelt frånsett att purjolöken skulle strimlas*, något som jag aldrig tidigare sett i något recept. Nåväl, jag strimlade så gott det gick och gjorde omgående en form med gratäng. Tänkte att blir det misstag så hinner jag laga till den andra formen och ändå få maten färdig i tid.
P6300002

Så här ser första förberedande ut.
P6300004

Här är första gratängen färdiggratinerad. Blev bra i färg och konsistens. Under tiden som första formen var i ugnen så gjorde jag i ordning råvarorna till nästa. Enligt matgästerna var gratängen utsökt god, men jag själv hade inte speciellt bra aptit. Berodde nog mest på alla smakbitar som slunkit ner i magen under tillagningsprocessen.
* Det där med strimlad purjolök var inte så lyckat dessutom lite svårt att få nog fina strimlor. Till nästa gratäng så skar jag purjon i tunna skivar och det blev mycket bättre.

Ett svar på ”Matlagningsdags.”

  1. Ja det var inte dåligt jag kom på ungefär samma idé, men jag köpte allt färdiglagat. Jag behövde endast strimla kasslern. På tal om bilskrället, du har en fantastisk tur. Men till nästa gång, köp och fyll på olja o bensin samt ladda med 100 spänn på telefon annars kan det bli kärvt.

Kommentarer är stängda.