Äntligen, äntligen.

I 14 år har jag från läkarhåll hört att jag varit  KOL. Mina protester, hä ä morsarvet, har klingat ohörda, och min käraste hustru har alltid sagt, förmodligen har du kronisk bronkit. För ett år sedan konstaterades att jag inte längre var /är KOL.
I ett par nätter har halsinfektionen och den våldsamma hostan plågat mig till sömnlöshet och under förmiddagen tänkte jag, nää inte en sådan här natt till. Via 1177 blev jag uppringd av en mycket vänlig sköterska från vårdcentralen. Skulle få komma in vid 14-tiden. Fick träffa en överläkare som var specialist på lungor. Efter undersökning och EKG kunde han ge mej den diagnos  som saknats i femton år. Det som vid första undersökningen vekade vara flimmer, kunde efter EKG utläsa som AV-block 1*. Slapp alltså åka till akuten för det. Och halsproblemen är alltså kronisk bronkit. I och med diagnosen är det ju lättare att behandla. Men problemen med bronkit gör att det bildas lite för mycket slem i luftrören så man blir mycket mera infektionskänslig. Dessutom blev det en omgång Doxyferm. Tänk att ibland kan ett par dåliga nätter och dagar vändas till något bra. Och jag tackar försynen som gjorde att jag fick träffa denne specialist.
Men nog har förmodligen rökningen haft en viss inverkan trots att det är 32 år sedan.

* AV-block 1.
P-våg framför varje komplex, men PQ- tiden år förlängd> 200ms (220 ms om över n65 år.
Innebär en blockering i AV-knutan eller His bunt, som förlänger  överledningstiden för impulsen från förmak till kammare.
Svårare än så var det inte.