Har man inte verktyget—då tillverkar man det.

P1200005
Att tillverka en Pagremoschka kräver  en hel del träning  naturligtvis. Största problemet har dock varit att ta loss ringarna på ett bra sätt. Efter att ha tagit på tänkarluvan så fick jag en idè.
P1200006
Här är resultatet av tänkandet. Ser inte alls så märkvärdigt ut, men ack så effektivt. Svarvade skaftet av en torr tallkvist som vuxit på Hemberget i Vännäsby. (Bättre kvistar från låglänt terräng)Sedan en fyrtumsspik som jag bockade i 90 grader samt slipade sylvass. Verktyget är provat och är helt fantastiskt. Så nu är det problemet löst. Nu gäller det bara att skaffa torr och fin björk så kan tillverkning börja. Återstår bara att fixa till olika slipverktyg, För innan man skär loss ringarna måste dom vara färdigslipade/putsade.

Ett svar på ”Har man inte verktyget—då tillverkar man det.”

Kommentarer är stängda.