Pären eller potatis.

En gång i tiden hade jag en uppfattning om att palt endast kunde tillverkas av Äkta Norrländsk mandelpotatis. Dom där runda potäterna som brukade ges till kor och grisar, kallade jag lite nedlåtande  kopären.  Sade alltid att jag gör inte palt av kopären. Men så kom det dag när jag inte kunde uppbringa den minsta lilla mandelpotatis. Alla potatislager var tömda av denna ädla sorts potatis. Långväga gäster var på väg och det fanns bara ett val, och det var att använda kopären. Ja ja. jag vet att man måste ändra sig ibland. Sen den dagen använder jag mest dessa
runda potatisar. Endast vid större högtider med celebra gäster lyxar jag till det med mandel
Så det kan bli. Tänk att även jag kan ha (lite) fel vad gäller detta specifika ämne .
.P1060003

När jag satt här och skalade potatis kom jag att tänka på när jag var leasad palttillverkare på Österlundstorpet. Samtidigt fick  jag träffa bekanta från åren49/50.Skall åter visa inlägget från den träffen.http://www.knaften.se/?s=kamrattr%C3%A4ff+med+paltkoma. På denna  länk finns text och bild från den träffen. —-Nu måste jag böra tillverka. Ha en bra helg, hoppas den blir vit.
P.S. Nu är palten i grytan. Skulle nog tro att det vattnas i munnen på Sundsvallarna, någon Lidingöbo samt en del Umebor om dom läser detta. D.S.

2 svar på ”Pären eller potatis.”

Kommentarer är stängda.