Så blev dagen på NUS.

Naturligtvis så var det en riktig kall dag när jag skulle till NUS för PET/CT FDG undersökning.
Men upp 05:20, avresa med buss från Lycksele 06:50. Framme i god tid före utsatt tid som var 10:00. Men vilken  fantastiskt anläggning som Landstinget byggt. Moderna toppenfina lokaler med avancerad utrustning, inte att undra på att det saknas pengar och måste sparas.
Nåväl, blev inkallad och fick börja med att dricka 9 dl vatten under  vila i 30 minuter, sedan var det dags för spårämnet isotop F 18. Efter den injektionen var jag tvungen att ligga absolut stilla i minst 20 minuter för att spårämnet skulle hamna rätt.  Om jag aktiverade muskler vid rörelser skulle spårämnet hamna i musklerna och äventyra undersökningen. Efter 40 minuter började vattnet att göra sig påmint. Men fick kliva upp och hamnade strax i den nya PET-kameran. NUS har landets sjätte kamera. Har läst på lite om denna undersökningsmetod¨som är oerhört effektiv att hitta tumörer. Så nu är jag scannad från näsan t.o.m. buken.Så är det bara att invänta resultatet och hoppas på det bästa. Undrar ibland vad det blir för sorts “julklapp” jag kanske hinner få? 
Efter att ha loggat in fanns det två vägval. Det ena till undersökning och det andra ,som jag hoppas slippa, var till strålning. Har ju insett att i detta fina välutrustade hus hamnar bara utsatta människor, bortsett från personalen förstås.

3 svar på ”Så blev dagen på NUS.”

  1. Hej!

    Vad vr västkustsyndromet för ngt? Vädret eller?
    Jag tycker det är coolt att du är så påläst, det gäller ju som patient att vara insatt i sin situation och stå upp för sin sak. Det lät som en bra undersökning, jag läser just nu om mag och tarm sjukdomar och lär mig om undersökningsmetoder.
    Jag håller tummarna, och hoppas att du träffar trevlig vårdpersonal!
    Kram!

  2. Jag tror jag förstår hur du haft det idag, man får lite sjukdomskänsla då man vistas i Landstingets korridorer. I alla fall, du har ju lyckats ta dej ut därifrån idag och tagit dej ända till ICA. Jag är JÄTTENÖJD med mina Julbockar och så fiffigt rosetterna satt precis som dom skulle eftersom bockarna ska stå mot varandra. Tänkte du ut det innan eller. Ja nog kommenterat för ikväll, ha en bra dag och vi höres.

Kommentarer är stängda.