I dag blev en bak dag.

Det började redan vid lunchdags. Då sade min kära hustru, jag tror att jag skall baka ett par kaksorter. Och du gubben skulle ju göra tårta. Ja det stämde ju, men det hade halkat till andra halvan där uppe. Nåväl, kakorna var ju snabbt fixade sedan drog hon till kupan för bjuda alla duktiga insamlare på julgröt med skinksmörgås.
Nu är det ju så här att mågen och jag fyller år den sjunde och åttonde dec.  Tillsammans blir det 119 år.  Men det är ju klart att jag får slita med dom flesta tunga åren. Men vi firar tillsammans i morgon onsdag.
P5220013
IMG_0058

Här är dom personer som fyller 119 tillsammans.
Ja så var det detta med tårtan. Den blev så mindre vacker att den borde inte visas för allmänheten.
Men den kanske är som bagaren, har den vackra sidan inåt.
Inte nog med detta. Lagret av tärnakaka** sinar så jag klämde till med den också. Även om frukostarna men tvillingarna verkar vara historia, sorgligt nog, så behövs det ända hembakt.
PC060027
PC060029
PC060030

Kaveln är sedan länge bortrationaliserad, istället bankar jag ut till hälften sen tar jag rall`n* till lagom tjocklek på kakan.
PC060031

PC060032

Dags för jäsning ca. 30min.
PC060033
8 gyllenbruna kakor som går bra att äta som dom är. Men lite x-saltat smör och en god ost då blir det mumma. Kanske inget för bantare.
PC060034

Tar modet att visa tårtan. Enda trösten att texten ovanpå ser ut som arabiska/samiska.
Och som sagt, vacker sia inåt.
* Försvenskat torde det väl heta kruskavel.  ** Vid rätt väderlek och medvind klarar jag tärnakakbaket under 2 timmar

Ett svar på ”I dag blev en bak dag.”

  1. Passar på och skicka HJÄRTLIGA GRATULATIONER! Det vattnas i munnen vid åsynen av såväl tårta som Tärnakakan!

Kommentarer är stängda.