Morfars stuga på Myrliden.

Onsdag 04.00  Det är liksom kört med att sova. Vissa saker kan vara enklare att stå ut med om man sitter uppe. Att fördriva tiden på något sätt underlättar. Får väl ta lite delvis repris på det som hamnat så långt bakåt i bloggen att jag själv knappt hittar igen det.
Morfar på Myrliden

Stugan som morfar byggde när han överlät torpet till sin svärson tillika min far.( Detta kort har kusin Harriet skickat) Ett interimstillstånd att börja odla på torpet hade kronans tjänstemän utverkat åt min morfar 1907. Den 14 mars 1908 fick han klart med ett kontrakt på 20 år på skogstorpet Myrliden nr 1 om 3,91 ha. Ungefär 1927 övertog alltså min far torpet och i samband med detta byggdes stugan på bilden. 1958 när flytten från torpet blev ett faktum så fick stugan, som var privat egendom, flyttas från kronans mark. Den drogs dom ca 100 meterna in på bondeskog där den användes som jaktstuga och diverse utflykter. 1967 kom då flyttningen till Öreälven. Där tjänade den som sommarstuga åt mej och min familj. Där bodde vi under delar av 1976 medan vi byggde huset i Knaften där vi nu bor. Något/några år senare överläts den till de personer som ägde marken där stugan placerats efter flytten ner till älven. Och där tar då historien slut för min del.

SAVE0028

SAVE0029

Men visst var det en vacker plats att ha en stuga på?

3 svar på ”Morfars stuga på Myrliden.”

 1. Morfars stuga minns jag väl. Dit gick jag när jag var hos moster sommaren kanske -54 Då minns jag morfars orgel och hur orgeln hoppade när ha spelade Björneborgarnas marsch Bilderna sitter kvar i mitt huvud
  Samma år minns jag också att du och Sören snällt skjutsade mig på motorcykel
  Minns också hur Sören plockade isär sin mototrcykel och fick några delar över
  som gjorde att den inte startade. Han blev så arg och besviken så han slet en bräda ur väggen på lagården. Moster Svea hade ocks sagt att man intefick svära så det det var svårt när man blev arg. Jag tror att det var då moster hade hönseri så jag fick hämta ägg. Jag fick också följa med morbror Berthold långt uti skogen och fiska
  Det var en spännande sommar

 2. Bredvid vattnet ha sin stuga
  självklart för de flesta duga
  Verkligen en härlig tillflyktsort
  som för fritidslivrt gjort
  Den som från vardagen ibland vill dra
  är en sådan stuga bra att ha
  Att du inte kan sova är ju inte bra
  men då vi ju istället kan nåt att läsa ha
  Du då denna sida berika
  och vi en kommentar inflika
  Se nu till att försöka bättre må
  vi inte riktigt kan föratå
  Men må så bra du bara kan
  så ska vi göra vad vi kan
  Ett litet ord på vägen
  till en som är så trägen
  Skriv nu mer på denna sida
  så vi ny kommentarer kan smida
  Inte alltid så lätt det är
  kan ju bli sisådär
  Men ha det så bra så gott det går
  då kanske det ny rönor det snart här står

Kommentarer är stängda.