En fråga ?

Gammplatsen, Midsommar 005

Ni som ser denna bild , vad får ni för associationer? Bilden är från Vimyren som under bäckflottningens tid var ett enda stort dämningsområde. Så långt ögat når uppför myren var det vatten, is och snösörja. Jag skulle väl kunna  minnas slitet med stockar och bomkoppel i meterdjup snö. Innan vattnet började stiga i dammen skulle allt virke, som med hästarnas hjälp fraktats ner till myren under den gångna vintern, vara inringat av bommar. Skulle också kunna minnas att ibland var  skarsnön så stark att man kunde använda sparken.
Men det var inte min första tanken när jag förstorade bilden? Vad var det då?  Jo,björkarna i förgrunden,  dom påminde osökt om ett par gamla makar som levat ett helt liv tillsammans och stödjande sig mot varandra tar sig fram så sakteliga.

3 svar på ”En fråga ?”

  1. Hiskeligen vilket slit! Jag tror inte vi ’unga’ förstår innebörden av kroppsarbete. För oss innebär det att lyfta pekfingret och klicka.

  2. Ja din tanke är inte så tokig. Men vilket jobb med timret det skulle inte funka idag.

Kommentarer är stängda.