Bränd kattsvans—luktar illa.

Man lär av misstagen heter det ju. Nu är ju frågan vem som skall lära av detta misstag. Jag eller katten, eller båda? Nåväl, emellertid och emedan så hände följande. Hade produktionsinriktning
ljuslyktor, eller vad man skall kalla det, under dagen. Lagom till middagen skulle jag “bränna in” in lykta för två värmeljus. Satt i godan ro och stoppade i mig en utsökt hemlagad middag. Katten hoppade  upp på bordet, tydligen för att kolla  matsedeln och  om det var något som hon gillade.  Och jag hann inte med att som brukligt släcka ljusen med katten i närheten.
Det händer väl ibland att det ges en smakbit sedan vi ätit. Tyvärr är det lätt att vänja husdjur med olater. Det var så det hände. Frugan skrek till och grabbade tag i kattsvansen. Katten slet sig loss och försvann från bordet. Jag satt liksom på fel sida så jag uppmärksammade inte att katten lade svansen för nära de brinnande ljusen. Det hela var över på ett par sekunder. Det blev bara en begränsad del strån som sveddes. Och det “knorret” ströks av  i handen på frugan.
Men Det luktade pest och pina en  stund. Får nog skaffa ett brandsäkert svansskydd åt katten. Kommer säkert att få en hel del” kloka “kommentarer om detta.
PA070015

Ett svar på ”Bränd kattsvans—luktar illa.”

  1. Du kan säkert hitta en gummislang åt katten.Fast då återstår det ju att lära katten ta på den själv, innan hon hoppar upp på bordet. Det borde väl gå bra för en van djurägare…?

Kommentarer är stängda.