Morgonrodnad.

Hämtade tidningen i brevlådan 07:20. Den morgonrodnad som då visade sig på himlen sträckte sig från nordost till söder. En av de häftigaste morgonrodnader jag sett på mycket länge. Bilden ger inte riktigt rättvisa men antyder ändå hur pass kraftigt skenet var.  Om nu den gamla ramsan fortfarande gäller så skall det bli nederbörd i dag. Tar hela ramsan ifall någon mycket yngre person inte hört den.
Aftonrodnad vacker natt, morgonrodnad snö på hatt.    Fast snö lär det väl inte bli här med flera plusgrader, men nederbörd i alla fall.

PB070002
På tal om dagstidningen.  Den börjar vara så tunn att snart kan man inte nypa fast den mellan tummen och pekfingret. Duger snart inte ens som “eltenn” i kaminen.  Men för att vara rättvis så är det inte så illa alla dagar.

Ett svar på ”Morgonrodnad.”

  1. Ja du Nils, jag håller verkligen med om att TIDNINGEN är i tunnaste laget men lika dyr. Skulle du köpa en limpa, ena dagen 20 skivor och nästa dag 10 skivor, neeej det tror jag inte, men vi betalar och är lika glada för det. Så därför har jag gått över till VF.

Kommentarer är stängda.