Ljuständning.

Så var det dags igen för det årligen återkommande. När alla helgons dag infaller gås det “ man ur huse” för att tända ljus på sina avlida släktingars gravar. Ävenså jag och min hustru samt dotter med familj. Både mina och min frus föräldrar är ju sedan lång tid bortgångna. Det är en fantastisk syn med alla dessa ljus som lyser upp den grå höstkvällen.
PB050047

Var även förbi min morfars grav. När man ser åtalet, född 1876, känns det som jätte,jätte länge sedan. Och det är det ju också. Det är ju faktiskt 135 år sedan. Det betyder ju också att man själv börjar vara lite till åren. Men det är ju livets gång, Att släkten komma och släkten gå.
I alla fall så blir en stilla stund, med eftertanke, när man står vid sina föräldrars grav och minns den tid då man fortfarande hade dom nära sig.

Ett svar på ”Ljuständning.”

  1. Fint att få se morfars grav. Var med barnbarnen och satte ljus på gravarna i Resele. Det var stämningsfullt och kyrkan bjöd på glögg och kaffe. För Isak och Samuel var det första gången med kvällsbesök på kyrkogården.

Kommentarer är stängda.