Änglavakt i olyckskorsning.

E 12, även kallad Umevägen, har en besvärlig korsning i Lycksele.  Det är där Sågvägen/infart Bolist korsar E12. Tidigare har en svår olycka, med dödlig utgång, inträffat där. Måndag 31 oktober skulle jag som bilist nummer 2 ut på E12 från Bolist-utfarten.  Samtidigt kommer en lastbil med släp från Sågvägen för att svänga vänster mot Umeå.  Ytterligare 2 långtradare med släp kommer från Storumanhållet(norrifrån) och skall svänga in på Sågvägen. Eftersom ingen trafik kommer söderifrån skall då de bilar som skall in på Sågvägen, från E 12, ha företräde. I och med att dessa svängt av, börjar bilisten framför mej köra ut på E12 för att åka norröver. Ser till min stora förskräckelse att  ytterligare en långtradare kommer i körfältet som går rakt fram mot Umeå. Bilisten som kör ut har tydligen inte sett detta stora ekipage. Hjärtat far nästan upp i halsgropen för den stora bilen är inte mer än10-15 meter bort. Hinner tänka  att detta går illa. Men kanske anade chauffören på långtradaren att något kunde hända. ( Yrkesförare brukar oftast ha ett sjätte sinne)Trots det mycket korta avståndet så hann han med att bromsa så pass mycket att bilen undgick att mosas. Men det var bara frågan om centimetrar om ens det. Satt kvar en stund tills pulsen gått ner i varv, samtidigt som jag tänkte att den tradarchaffisen var värd många guldstjärnor.

2 svar på ”Änglavakt i olyckskorsning.”

  1. Märkligt, för ett par år sedan hade vi en Volvo 245 jättefin bil, så en eftermiddag skulle jag ut till furuvik och rasta hund (Ladiva) på gamla timmeravlägget. Väl kommen till denna korsning som du skriver om så kommer en bil från sågvägen och kör rätt in i sidan på min bil. Jag begrep inte vad han höll på med. Men efter det hade vi inte en fin bil längre. Det gick ju att köra så det var ingen fara men som sagt korsningen är lömsk. And that’s all for now.

Kommentarer är stängda.