Oproffs i bushen.

I början av 1970-talet så var jag under 5 somrar stationerad I Umeå. Det var markarbeten på det  område som tillhörde Universitetet. När jag för en dryg månad sedan bodde på hotell  Björken kunde jag med egna ögon konstatera att hela området hade haft en lavinartad utbyggnad.  Knappt att det gick att känna igen sig där. Men det är dock oväsentligt för detta inlägg skall handla om något helt annat. Under de 5 åren hade hyrt ett rum i Innertavle som jag nyttjade på veckorna. Blev bekant med mågen åt hyresvärdinnan. Han var liksom jag intresserad av spel, i detta fall tennis. En variant som vi spelade på en gammal åkerteg som var både knölig och annat. När gräset var blött var det svårt att hålla sig på fötterna. Efter ett tag föreslog jag att vi skulle bygga en egen bana på hans gårdstomt. Det fanns gott om plats. Han tyckte det lät bra. Arbetsfördelningen var den att jag skulle ombesörja materialet till banan och kompisen skulle ordna en traktor som jämnade till marken. Avvägde så att planen skulle bli helt horisontell. Vi jobbade stenhårt med krattning, plocka sten som det var gott om samt avjämning. Sedan ut med stenmjölet. Vattna och bulta om och om igen.

Det blev en rackarns fin tennisbana med de rätta måtten. Och kunde man inte arbeta sig trött på dagen så sprang man sig trött på kvällen.  Det var många hårda timmar . En kväll när jag pressade motståndaren så råkade kan komma utanför banan på ena kortsidan.  Där stod en rätt grov björk  ett par meter från banan. Kompisen råkade springa rakt in i björken. Det blev en redig smäll. Björken stod pall men det blev en krok på stammen. Kompisen hamnade i ryggläge direkt. Det kan inte hjälpas men jag skrattade hejdlöst. Nåväl det blev inga bestående men som tur var. Av den fina banan blev, sedan jag slutade i Umeå, en igenväxt gräsyta. Men det är en av jämnaste gräsmattor man kan skåda. Och hur mår björken? Nästa gång jag hälsar på skall jag kolla om tvärkroken fortfarande syns.

3 svar på ”Oproffs i bushen.”

  1. Det har hänt en hel del i Knaften sen vi kollade sist….vilka idéer Ni har….skålar av grammofonskivor….ja det borde bli en bra julklapp…som ger glada utrop då paketen öppnas…..Här har nu alla gäster lämnat oss, och inga nya är bokade….så lugnare än så här kan det nog inte bli……

  2. Skrattade också gått åt han som sprang in i björken. Fast lika kul var det kanske inte när barnbarnet gick in i en lyktstolpe…?

Kommentarer är stängda.