Kort lördagsutflykt.

Efter lunchen föreslog jag att vi kanske skulle ta med en termos med kaffe och åka ner till ån. I akt ock mening att kanske se något intressant  att fotografera. Samt att kunna skriva en snutt om något.
Har ju sett att många tittat in på min blogg och konstaterat att intet nytt. Jag går ner och knypplar ett tag svarade hustrun, så du kan väl fylla termosen när du tycket det är lagom. Ett par timmar senare var vi på väg. Otroligt nog är det både plusgrader och snöfritt, trots att vi snart skall börja november.  Alla dom vackra höstfärgerna  har dock fallit ner och bleknat så det är väl närmast något från djurlivet man hoppas få se. Väl nere vid ån så bestämde vi oss för att åka till Vimyrdammens fikaplats för att där dricka kaffe.
PA290011
Här ser man fågelsjön i bakgrunden . Men inte en fågel så långt ögat når. “Svånnarna” har nog dragit söderut.
PA290014

Fotot är på Vimyrbäcken strax före “grena”.*Kom då osökt att tänka på hur strävsamt det var med bäckflottningen. Trånga passager och tidigt på våren alltid djup snö för fotfolket.
Hemfärden fortsatte sedan via Vänjaurbäck.
PA290015
Passade på at ta en bild på skolan som jag lämnade  för gott 1947 på våren. Man kan även se småskolan där klass ett och två huserade med Betty som lärarinna.
Först när vi hade 100 meter till vårt hus hände det äntligen något. I hyggeskanten nedanför huset hade en älghund ställt flera älgar.  Inom byn är fredat område så inget skjutande följde. Fick äntligen min bild om även lite halvlångt håll.
PA290016
Här kan man skönja älgarna. Så småningom drog dom iväg ner i skogen. Hade sett jägarna tidigare så jag förmodar att det var eldberedskap nedanför byn. Efter en stund hemma så kopplade jag kameran till datorn. Vad ser jag då om inte älgarna igen. Dom har tydligen känt vittringen av jägarna, vänt om och är nu på väg att korsa byavägen. Snabbt ut på balkongen med kameran och hinner  få med  älgarna och till och med hunden på bild.
PA290018

PA290021

PA290022

Här på mellersta kortet kan man se hunden precis vid tallen. och på det sista så lämnar älgarna området för gott. Alltså ett lyckligt slut samtidigt som jag fick mina bilder.
* Grena= sammanflödet mellan Vimyr/Vänjaurbäcken.
Och glöm nu inte bort att ställa tillbaks klockan.

Ett svar på ”Kort lördagsutflykt.”

  1. Visst ser pärlan lite purken ut, där hon sitter. Kanske kaffet hade kallnat? Älgarna är smarta. De fattar nog att det är KOlungt att spatsera genom byn.

Kommentarer är stängda.