Nya rutiner.

Under senare delen av sommaren utgick ett påbud från Samhällsbyggnadsförvaltningen att alla avfallskärl skulle placeras annorlunda än tidigare. Noggranna instruktioner i fyra punkter, hade skickats ut, där det sades hur kärlet skulle placeras och vändas. En enkel och lätt förståelig instruktion. Trots detta så skapade punkt fyra en del bryderier.  I försöket att vara perfektionist så började jag undra över om plant betydde samma sak som horisontellt.  Enär vägen, där kärlet placeras, lutar rätt brant så fanns det ju en viss tvekan. Men då sade sunda förnuftet att om bilen lutar borde också kärlet kunna luta.
Nåväl, flera tömningsperioder förflöt och tömningen skedde som vanligt tidigt på morgonen och med den vanliga bilen.  Men idag en bit in på förmiddagen fick jag en uppenbarelse.  Den nya bilen kom, och den kom från motsatt håll än tidigare. Hann ta fram kameran och föreviga denna högtidliga stund. Och fick se hur en stor och kraftig arm rörde sig ut från bilen, greppade kärlet och tömde, samt ställde tillbaks det på samma plats, smidig och bra. Så körde bilen iväg till nästa tömningsplats. Att kärlet där välte, så att chauffören fick kliva ur bilen, berodde väl på någon orsak som jag inte skall bry mig i, enär det inte skedde på min tömningsplats.
PA270007

PA270008

PA270009

Bilder i tur och ordning. Ta tag, lyft upp och töm, ställ tillbaka. Det är nog en bra ide att slippa hoppa ut och in i bilen en massa gånger. Speciellt på vintern med alla isfläckar runt kärlen.

3 svar på ”Nya rutiner.”

  1. Ja, jag har undrat vart denna bil tagit vägen, eftersom det var flera veckor sedan vi fick instruktioner om hur soptunnan skulle vara placerad. Då kan man med spänning vänta och se för nästa Onsdag det ska ske. Ha en bra kväll/natt.

  2. Sopåkarna har ett jobb så tungt
    bra om de kan ta det lite lungt
    Slipper arbetskador de gör
    när de en så modern sopbil kör

Kommentarer är stängda.