I morgon är en annan dag.

Onsdagen den 26 oktober blir förhoppningsvis en intressant dag.  Då får vi “storfrämmande “ till byn. Då kommer några personer på besök som representanter för DAUM.  Och vad betydeder nu detta namn? Så här är det: Institut för språk och folkminnen.  Eller Dialekt-,ortsnamn- och folkminnesarkivet i Umeå. (DAUM). Har själv bidragit med en del berättelser som finns på min blogg, och även några, som av andra anses som, skrönor.  Det blir nog intressant att träffa personerna och få höra vad dom egentligen söker och om inlämnade bidrag har något att tillföra. Lär nog återkomma efter morgondagen.
Årets Pärla 045
För övrigt kan jag säga att det är skönt att ha hustrun hemma igen. Alla 10 som varit kandidater till årets pärla fick  diplom blommor och ryggsäck. Dessutom en blomvas som var designad till Prinsessan Viktorias bröllop. Min “egen” pärla hälsar att hon är helnöjd med resan och att den ende deltagande mannen blev årets pärla inte hade någon betydelse. Det var ju vinst nog att få åka med på resan. Det var över etthundra föreslagna till tävlingen så man kan ju säga att de 10 som till slut blev uttagna redan hade fått en vinst.