Öppet hus på Röda Korset.

Så var det dags för öppet hus och inspirationsdag på mötesplats Kupan.
PA150001

Planering har pågått under  ganska lång tid och på bilden är det de sista förberedelserna före  att porten slås upp.
Temat denna gång är återvinning. Man vill inspirera människor att återvinna kläder och olika material för att sedan skapa nya spännande modeller. Det finns t.ex.många snygga  modeller som sytts om från gamla kläder. Även scrapbooking* demonstrerades. Det är när man i stället för att sätta in foton i ett album,även sätter in andra saker. Man klipper, klistrar och och sätter in klistermärken,biljetter, dikter m.m.
* Direktöversättning av ordet scrapbook är urklippsbok.
PA150008

Här har kommersen kommit riktigt igång.
PA150018
Vid detta bord har det under dagen visats hur man kan klippa till gamla t-shirts till halsdukar.
Exempel på detta kan man se på nästa bild.
PA150017
PA150009
Vice ordförande för Lyckselekretsen fanns givetvis på plats. Här agerar han barnvakt till Agnes som verkar gilla läget.
PA150013

Arvid tycker att man skall skänka en slant till världens barn.
PA150015
Eftersom Kupan bjöd på både varmkorv och kaffe med hembakt och skänkt bröd så var cafèhörnan ständigt välbesökt. Antalet besökare,de 4 timmar långa öppethållandet, var ung som gammal ca. 200 personer. Vilket får anses mer än väl godkänt. Efter stängningsdags gick ett tiotal av den frivilliga personalen ut för en välbehövlig matbit. Naturligtvis så betalade alla sin mat med egna pengar. Under måltiden så planerades det för kommande evenemang.,