Aldrig för gammal att lära.

I dag hade jag lyckats utverka att middagen skulle bestå av tunnpannkaka med hemgjord jordgubbssylt och vispgrädde. Alltså en av favoritmaträtterna. Hade skymtat en 3dl. förpackning i kylskåpet där ordet grädde skymtade. Utan att närmare kontrollera vad för sorts grädde det var så tömde jag upp och satt fart på elvispen. Efter 10 minuter hade ingenting hänt så jag var tvungen att gå till återvinningslådan på balkongen och titta. Och vad ser jag, jo matlagningsgrädde 16%.
Lång näsa. Om någon vet hur man kan vispa matlagningsgrädde så den blir tjock, tala gärna om det för mig. Men pannkakan och sylten var perfekt, men nog saknade jag vispgrädden. Är nog inte dumt att titta efter bättre på förpackningen.

3 svar på ”Aldrig för gammal att lära.”

 1. Jag vet vad jag skulle gjort
  tillsatt en äggvita ganska fort
  Har inte testat det på detta
  men med annan grädde kommit till rätta
  Jag tror det blev gott ändå
  så varför inte grädden kringgå

 2. Ser man på. Jag saknade också vispgrädde igår när jag skulle laga en LCHF rätt. Jag tyckte att jag hade en gräddförpackning i kylen, men det var vaniljvisp, den skulle du kunnat ta om du hade vetat det. haha. Men jag kan ju vara flexibel och som Kajsa Varg, man tager vad man haver, så jag hittade en 5 dl turkisk yoghurt med bf datum ett par dar före denna dag. Det blev jättegott och inte lika fett som med grädde.
  LCHF rätten består av köttfärs, vitkål, lök, creme fraiche, grädde, soja, svartpeppar, och här har du receptet

  http://helenesbaksida.blogspot.com/2009/06/airams-kalgott-i-gryta.html

  Ha en bra dag nisse, vi ses.

Kommentarer är stängda.