Paltens dag–och schackdilemma.

S5001671

I dag har vi således firat fläskpaltens dag. Började förberedelserna redan vid tolvtiden. Skalade fyra kg potatis och tärnade 7,5 hg rimsaltat fläsk. Skulle få besök klockan tre av en av de sista pingiseleverna samt medföljande föräldrar. Skulle ha palten i grytan precis när dom anlände.
Stämde perfekt o h så började schackspelandet. Gustav, som f.d. eleven heter, behärskar också Schackspelets konster. Första partiet blev ett låst ställningskrig typiskt remiställning. Men jag såg en genombrottschans i elva drag. Det hade funkat perfekt om jag inte missat det nionde draget. Så avslutet kom fel och Gustav såg chansen och vann partiet. Att jag sedan sopade brädan i resten av partierna kan ju inte förta hans seger. Sedan bjöd jag av den då färdigkokade palten. Men pappan i familjen vägrar äta palt. I hans gener finns inte paltätande, säger han.  Senare kom dotter med familj, samt min kära hustru som kom hem från Stockholm, och fortsatte festen. Barnbarnet Arvid hade sagt innan att han älskade palt. Och den gjorde han faktiskt.
http://www.knaften.se/2007/04/09/paltrecept-fr-ca-6-paltar/