dagsfärskt så det ryker.

Har igår/ idag trimmat bandslip/såg och pelarborr. Har kommit i gång lite smått med ljusstakar och även tänk tillverka ryggkliare. Mins bara inte riktigt hur jag gjorde tummen på handen.  Som tur var hade jag en bild på färdiga kliare.  (Ett vet jag, tummen bör inte sitta  mitt i handen)

PA070015

3 svar på ”dagsfärskt så det ryker.”

  1. Och dagens namn är NILS är det någon som känner NILS

    Nils

    Nils är en svensk kortform för det grekiska Nikolaus som är bildat av två ord som betyder seger och folk. Nils var under medeltiden vanligt inom adeln men kom sedan att bli ett namn för allmogen medan Niklas användes i de fina kretsarna. 1901 kom namnet in i almanackan. Antalet namnbärare är runt 144 700, av dessa har omkring 61 800 det som tilltalsnamn. Ett litet antal, cirka 900 stavar namnet Niels. Kända namnbärare genom tiderna är bland andra Nils Dacke som revolterade mot Gustav Wasa, poeten Nils Ferlin och den danske nobelpristagaren i fysik, Niels Bohr. I dag kan vi gratulera bland andra gamle skidåkaren Nils ”Mora-Nisse” Karlsson.

  2. Så sant, så sant, Nisse. Tummen ska inte sitta mitt i hand. Jag minns att jag köpte en ryggkliare för x antal år sedan. Den blev flisor sedan min dåvarande hund Ladiva tuggat sönder den. Om du kommer på vart tummen ska sitta, så kanske jag lägger en order. Ha en bra dag sol ute sol inne sol i varje sinne 😉

  3. Din ryggkliare är min bästa vän.. Vill gärna ha någon till så jag inte behöver låna ut! Går det att lägga in en beställning?

Kommentarer är stängda.