Chockad.

I dag satt jag nere i frugans hobbyrum i allsköns ro. Hjälpte till med att skära och vika remsor av Löfbergs lila kaffepaket. Remsorna ska så småningom bli väskor. Detta har jag ju gjort förr så det kräver ingen större tankeverksamhet. Tankarna var nog redan på barnbarnets 3-års kalas på lördag. Och nästa lördags resa till Dorotea där det vankas 80-års lunch. Plötslig kommer frugan med telefonen och säger att någon vill prata med mig. Samtalet kommer från lungkliniken i Umeå. Dom vill med kort varsel ha ned mig för 2 dagars undersökning. Bl. a. titta ned i lungorna. Skriftlig kallelse kommer i morgon fredag. Har för ca. en månad sedan gjort skiktröntgen. Så torsdag och fredag till veckan skall jag vara där. Eftersom jag, enligt vår dotter, ser allting i antingen svart eller vitt så rasade plötsligt hela min lilla värld samman.
Inser nu att jag inte riktigt har bearbetat cancerbeskedet förra året. Har lyckats förtränga och “skämta” bort det. Nu blev det lite för mycket och jag hamnade i ett sorts chocktillstånd. För att slippa fokusera på vad som komma skall har jag vikt remsor resten av dagen och till sena kvällen. Med lite distans på samtalet så tänker jag på låten “ det som sker det sker”.  Och det som måste göras skall göras.  Nu i skrivande stund så inser jag att det kunde varit värre och att man inte skall kasta yxan i sjön förrän grisen är skjuten. Skall nog försöka somna snart med tanken på:  Att en ny dag ger nytt ljus och kanske ett nytt hopp.

3 svar på ”Chockad.”

 1. sagt av Dalai Lama:
  ”Oroa dig inte! Löser det sig har oron varit lönlös, löser det sig inte har det också varit lönlöst att oroa sig.”

  See you in Dorro:)

  kram på dig!

 2. Men så klok du blivit på äldre dar och vilken insikt. Och det är ju dumt att oroa sig allt för mycket innan man vet resultatet. Men kul är det ju inte, fast bra att du får undersöka dig ordentligt. Styrkekramar.

 3. Jobbigt för dig… Vi skickar tankebubblor till dig här nerifrån.

  Hoppas det går bra för dig och att du inte klurar för mycket på det förrän du vet vad det är frågan om .

  Alla vi vinkar till dig!!

Kommentarer är stängda.