Lärlingen godkänd.

I dag har jag varit på dövcentralen och skickat apparaterna på trimning. Dom rackarna började ta in lokalradion och även sattellitsignaler, och då blev det lite för mycket. Det räcker mer än nog med tinnitusens tjut. Nåväl efter detta åkte jag bort till lärlingens byggprojekt. Där färdigställdes golvet och hon fick även lära sig improvisera när det inte går göra på traditionellt sätt. Där gamla dörren suttit fanns inte något golv, bara åsar. Det är ju fint att kunna lägga in matta som ansluter  mot mattan i förra rummet,  innan man sätter in den nya dörren.
P8310007
Vad skall jag då sätta för betyg? Kan inte det nyaste så jag nöjer mig med det som fanns på 1940-talet. Då blir det någonstans mellan AB+ och a. Om jag skulle gå in på lite modernare betyg så får det bli VG.
Om man nu skall vara lite elak i allmänhet så tycker jag mig ana att kraven på eleverna förr var mycket hårdare. Åtminstone vad gäller ordning och uppförande. Under tiden  jag sysslade med “uppsökande verksamhet om bt” i skolorna så tyckte jag det verkade som “lösdrift”. Men det blir ju så klart annorlunda med datorernas intåg. Så mitt synsätt är nog som jag själv, lite förlegat.
Denna lilla passus har inget att göra med betygssättningen av snickarlärlingskan.

Ett svar på ”Lärlingen godkänd.”

  1. På den senaste betygsskalan skulle jag alltså få ett C eller B. Något håller jag med om att kraven på just betygen är lite för snällt. Men annars så är det stora krav på eleverna i skolan i dag. Men det ursäktar ju inte ett F i ordning och uppförande!

Kommentarer är stängda.