En gudagåva.

Om man vill att plocka lingon för vinterbehovet, och  tar sig maximalt 50 meter från vägen, då är det inte så lätt. Hittar man då ett ställe 10-50 meter från väg då tycker jag att det är en gudagåva.  Vi fyllde hinken , 13 liter, på 25 minuter och det fanns inte ett enda blåbär med.
Det var riktiga gammeldags lingontuvor. Det var också tillräckligt stark vind så vi kunde “blåsa”bort det mesta av löv och gräs. Hemkommen sökte jag igen den gamla “lingonrännan”och tog fram frugans hårtork. Det är bra sprutt på den och den låter som en J29:a. Ganska snart var det rensat, paketerat och städat. Satt ute på nedre frukostaltanenen.
P8280002
P8280003
P8280004
Det var bara att hälla upp bären och blåsa. Skräpet blåste bort och lingonen rullade snällt ner i paltgrytan.

Ett svar på ”En gudagåva.”

 1. Duktig som vanligt jag ser du är
  har plockat och rensat en massa bär
  Vinter nu räddad
  sylt till pannkakan gräddad?
  Jag plockade så mycket i fjol
  så jag kan sitta still på en stol
  Ska då enbart vara för nöjets skull
  då min ranson är full
  Gillar ju att i naturen vara
  så kanske jag också ut i skogen ska fara
  Får jag över
  får jag väl sälja det ger ju klöver

Kommentarer är stängda.