Snickargrundkurs del 2—fortsättning.

DSC_0001
DSC_0002

P8190003
Här gör “lärlingan” skitjobbet  att ta ut isoleringen.
DSC_0005

Här har min gamla NI 2:a kommit till nytta. Snabbinstruktion i uppställning/ användande av instrumentet. Visserligen ett antikt sådant men de gör samma nytta fast långsammare.
P8190005

Nu förvandlas teori till praktik. Pinnpojken håller tumstocken, pratar i telefon samtidigt som han balanserar på golvåsarna. Arvid ser beundrande på.  Det tog visserligen lite tid, men när jag första gången använde instrument, 1965, tog det också tid. Det ät bara en träningsfråga.
Golvåsarnas C/C-avstånd är inte det vedertagna 600 mm. Dom grova åsarna är anpassade till isoleringen, vilket i o för sig inte var så dumt. Detta innebär dock att vi måste lägga golvskivan i fallande längder, samt att skarven i längdled inte blir på golvåsarna. Skivan är dock godkänd för detta skarvningssätt.  Känns lite lurigt att skarva så eftersom jag aldrig provat detta.
Men det finns andra möjligheter  att fixa detta, återkommer om det.

Ett svar på ”Snickargrundkurs del 2—fortsättning.”

Kommentarer är stängda.