Snickargrundkurs–del 2.

Som tidigare nämnts så vill vår dotter lära sig snickra.  Del 2 var tänkt att starta i september. Den delen innefattar rivning och nybyggnad av ett 16 m2 stort golv. men dotter är ju lite otålig ibland så det blev en liten smygstart i dag.

P8110013

Dörren på bilden tog jag loss i morse för tredje gången på ett år. Dörrbladet är så tungt att det behövs två man för att lyfta det. Så nu åker dörren ut för gott. Ny och lättare skall monteras sist av allt.
Nästa steg är att demontera det befintliga parkettgolvet, vilket sedan skall återvinnas som trossbotten.
P8110015
För att kunna se hur golvet var uppbyggt så var det bara att ta fram sticksågen. Vi kunde konstatera att golvet var uppbyggt av spånskiva med pålimmad parkett. Storleken 200×2000 mm.
Eftersom golvet går in under väggarna så sågade snickarlärlingen av golvet jäms med väggen på en sida av rummet. Då kommer man åt att bända loss golvet bräda för bråda. Jag skulle vara behjälplig med att bryta loss första brädan. Ja vad hände då. Naturligtvis det vanliga.
P8110017
Ymnigt blodvite och en tur till lasarettet. Väl omhändertagen av toppenpersonal så fick jag jacket på tumleden ihoplimmat.  Har nu instruerat dottern så att hon kan jobba självständigt ett tag framöver i mån av tid. När golvet väl är borta skall all isolering tas ut, golvåsar förstärkas och justeras i rätt höjd samt den nya trossbotten fixas. Sedan är det dags med återuppbyggnaden. Men i god tid innan jul skall det vara färdigt.

,