Bakjour.

Denna vecka har det varit bakjour både tisdag och onsdag. Tisdagen ägnades åt tärnakaka. Det var ett specialuppdrag att det skulle vara runda kakor. Lätt som en plätt tänkte jag och satte i gång. Kakorna blev 134 mm i diameter. Som stans tog jag kaffebryggarens filterhållare. Upp och nedvänd var den perfekt och med handtag. Men ganska snart stötte jag på problem. Sedan väl kakorna var utstansade så var dom omöjliga att flytta och behålla den runda formen.
Hade ju redan bagar/tänkarmössan på så det det dök upp en smörklick. Kavlade ur på hela bakplåtspapperet, stansade och plockade bort bitarna emellan. Sedan var det bara att dra över papperet med kakorna till plåten. Så då var det problemet löst.
P7190015

Bagarmössa och stans.
Onsdag var det dags för kardemummabullar. Laktosfri mjölk och äkta smör. Jäsningsproceduren började bra
P7190013
Utbakningen  är ju bara rutin numera. Det är gräddningstiden och ugnarnas nycker som kan ställa till det. Men denna gång tror jag att degen var tillräckligt lös samt att gräddningen lyckades. Det blev; om inte ett berg, en lite kulle av bullar. En glas iskall mjölk och en nygräddad bulle(kanske fler) det är mumma.
P7190014