En titt i backspegeln.

SAVE0026
Lördagen den 9 juli var det 45 år sedan jag och min Kerstin stod på trappan, till Lycksele Kyrka, som nygifta. Året var alltså 1966, och mycket har hänt sedan dess. Hade själv börjat arbeta i en bransch som innebar ett flackande inom de fyra nordligaste länen. Hustrun jobbade inom sjukvården så Lycksele  fick bli vår bostadsort till att börja med.
1968 föddes vår son som hade väldigt bråttom. Rena entreprenörstempot, det vill säga flera månader snabbare än beräknat. Vi fick vi lämna på Umeå Lasarett första månaden.
Det var tungt att åka hem med minnesbilden av en liten kille på 1630 gram liggande i en kuvös.
men så var det förr. Trots den klena starten så var den lille killen i normalvikt/storlek inom ett år.
1971 i mars kom så dottern och där var det inga komplikationer.
Den kommande sommaren skulle jag arbeta på en utbyggnad av Kiruna flygplats.
Åkte hem över helgerna första månaden, men det var tröttsamma resor. Vägarna var av betydligt sämre kvalitet då.  Varje resa tur och retur tog 13-14 timmar. Så vi bestämde oss för att helt enkelt flytta upp över sommaren. Vi hyrde ett gammalt hus i Kurravaara, en dryg mil från Kiruna, vid Luleälvens strand. Det var ju en upplevelse att att se solen lysa in i köket vid midnatt.
1971/72 skulle jag leda ett jobb i Duved. Det blev tröttsamma hemresor över helgerna i vintermörkret. Men till sommarjobbet 1972 följde familjen med. Vi hyrde en stuga i Gevsjön, 10 km från Duved.
Andra platser som familjen följt med till är Dorotea sommaren 1977 och Sorsele 1978.
1976 byggde vi så huset i Knaften. Då fanns där affär, post och skola. Numera bara skola och dagis. Så rullade åren på och numera är vi pensionärer. Hustrun jobbar ideellt  på Röda Korset. Själv, sedan pingiseran tog slut, är min viktigaste uppgift att skaffa ved till “Hugo” samt att sköta underhållet på huset. Vi har nu med förenade ansträngningar under 2 somrar målat om huset, garaget samt gäststugan.
P7170009
P7170007
P7170010

Ett svar på ”En titt i backspegeln.”

  1. Det är det här jag menar att du ska skriva i boken till barnbarnen. Inte visste jag att jag varit en sommar i Dorotea. Inte heller hade jag fattat att vi hyrde ett hus i Kurravaara. Visst, jag har hört talas om att vi varit där och sett bilder, men inget annat.

    Sedan så ser ni så söta ut, där på kyrktrappen!

Kommentarer är stängda.