Envishet ger resultat——-ibland.

I går tisdag började jag med det som först verkade ett hopplöst företag. Skulle såga isär stubben efter stortallen på Forsmyrvägen.  Motorsågen var fulltankad och välvässad. Men snart så fick in jord i sågskäret. Fyra gånger filade jag om kedjan. Men bränslet tog slut och jag hade ingen reserv med.
När jag åkte hem passade jag att svänga förbi Lycksele Bilcervise och inhandla en ny kedja.
P6210053
P6210054
Utgångsläget och resultatet efter första dagen.
P6220001
P6220002
P6220003

I dag var det full fart med ny kedja.Tänkte byta till den gamla när det var dags för rötterna.
Men plötsligt så fanns det jord någonstans djup inne i stubben.Och så var det dags att börja fila.
Tur att jorden egentligen består av mjäla.  Så det blir inga skador i kedjan, den blir “blind” som vi brukade säga. Men dagens kedjor verkar inte vara av samma kvalisort som förr. Eller så nöter mjälan oerhört. För kedjan blir mycket längre och som ett karuschaband.  Tur att det tillverkas nya varje dag, för på lördagsmorgon måste jag ha en vass såg. Då skall jag ut på specialuppdrag.

2 svar på ”Envishet ger resultat——-ibland.”

 1. Sysselsatt du verkar vara
  mellan olika stammar du verkar fara
  Specialuppdrag hit och dit
  men på fredan vilar du väl från sådant slit.
  För jag vill nu passa på att till er båda två
  önska att ni en trevlig midsommar ska få.
  Stugan är ett data fritt ställe
  så därför jag nyttjar detta tillfälle
  För dit vi åker som vi bruka
  och midsommar bordet duka
  Dina historier jag verkligen gilla
  så jag hoppas nån fler i min mail trilla
  TREVLIG MIDSOMMAR

 2. Är det ”agent 00nisse med rätt att såga” som ska på specialuppdrag. Några bitar var tunga men skam den som ger sig, nu är allt i släppvagnen.
  Den långe fd stubbägarn

Kommentarer är stängda.