Helskumt—till att börja med.

I lördags packade jag och Hulda (min hulda maka) picknickkorgen för att åka ned till Öreälven. Vi tänkte njuta av stillheten nere vid vattnet. När vi kom ner till Långmyrbäckens utflöde i älven stannade vi till vid rastplatsen som finns där.  Älven gör en lång böj där. När vi, efter ett tag, tittade uppför älven såg vi något helskumt som närmade sig.

P6190044
  Jag, som läst indianböcker och sett indianfilmer och ibland har lite yvig fantasi, såg genast att det var spejare från Svartfotsindianerna. Men när flytetyget kom närmare så kunde vi se att det var vanliga vitingar. Vi tog bilen och skyndade ner till bron över älven för att se hur optimisterna skulle klara den steniga forsen där.
P6190046
Vi spanade länge men farkosten dröjde.
P6190047
Men till slut dök farkosten upp. Passagerarna hade skickligt lotsat sig förbi stenbumlingarna. Dom landade vid rastplatsen som är strax nedanför bron. Dom var både blöta och trötta så vi bjöd dom på det kaffe och mackor vi hade kvar.
P6190050
Men något hade nog hänt under färden. Farkosten, som var en kajak, var i tre delar.
En av killarna kom från Lycksele och den andre från Luleå. Glömde fråga om han paddlat ända från Norrbotten.

4 svar på ”Helskumt—till att börja med.”

 1. Suck… om några ord från mig glädje giver
  jag gärna och med glädje skriver
  Vet inte blott om det är av artighet du det skriver
  men skyll dig själv det mig inspiration giver
  Hoppas du inte lessnar allt för fort
  det är enklare sagt än gjort
  Håller ögonen öppna så klart
  om det är nåt jag kan kommentera,så märker du det snart

 2. Några dagar har nu gått
  snart det jag skrivit blivit ett minne blott
  Örenälven en härlig upplevelse kan bli
  det vet både jag och ni
  För många år tillbaka
  jag med kanot där utför staka
  Vi var fyra fem stycken
  som njöt av Öreälvens nycken
  Sov under stjärnklar himmel såklart
  det var helt underbart
  På den tiden jag stundom tänker
  glädje och trevliga minnen det skänker
  Hoppas den också er nåt minnesvärt gett
  För Öreälven är bland det vackraste man har sett
  Nu så kan Monica också det här kommentera
  trevligt om det görs av flera
  Vad jag nu skriver blir ej det bästa
  men tanken som räknas övervinner det mesta
  Ingen rim och rason i det jag skriver
  men hoppas det lite glädje dig giver
  Vill bara visa att jag varit in och tittat
  lite intressant det man hittat
  Ha det så gott du och din fruga
  vad jag skriver får allt duga
  Midsommar kommer med en väldig fart
  trevlig sådan jag vill er önska är ju uppenbat

Kommentarer är stängda.