Min abdikation närmar sig ??

Ja självklart blir det förr eller senare, helst senare. Har som tur är framsynta barn som inser att den hjälpande handen börjar mattas en aning. Sista gången sonen och jag gjorde något tillsammans var ungefär för fyra år sedan. Under ett hektiskt dygn lade vi ett golv i lägenheten på Lidingö. Vi möttes i Umeå och åkte bara ner för golvläggningen.´Väldigt varmt, lite sömn och grannar som bankade i väggarna. Men klart blev det och även bra. Sedan den dagen har sonen utvecklat ett verkligt bra handlag på lägenhetsrenovering. Självklart tillsammans med sin fru.
Så i vår kom dottern och sade: Du pappa , Du kan väl lära mig hur man gör när man byter golv i ett rum. Det vill säga, riva upp ända till marken, förstärka golvbjälkar, fixa upp till rätt höjd.
Även göra ny trossbotten, isolera samt lägga nytt golv. Har ju redan fixat några rum på detta sätt så jag svarade att det går nog bra. Mågen, som känner oss båda ganska väl, tyckte då att ni kan väl träna på att jobba ihop. Börja med att bygga 6 st bänkar/förvaringslådor på bron. För i det här fallet har äpplet fallit närmare trädet än vanligt.
I dag var det då dags att börja så där lite lagom. Hämta en del virke och skruv. Det blev i alla fall en låda så nu fattas det 5 st. Oerhört varmt i dag och det är ju alltid en del ställtid. Men början blev ju lovande. Det måste också passa så att mormor kan vara med Agnes.
P6080017
Här tränas det sågning på den hemgjorda  geringslådan med tre olika givna länger.
P6080018

P6080019

Skruvning och åter skruvning. Det artar sig bra. Hon dottern håller ett högt tempo.   Min     abdikering  kryper sakta sakta närmare. Avslutningen på lådbyggarutbildningen är bestämd till 14 juni.