Älgjaktstrubbel.

Detta hände strax före 2000-talet. På grund av olika förvecklingar hade en stor och fin älgkalv blivit ende överlevande av en älgfamilj. Som reglerna är så bör man absolut se till att den ensamma kalvar tas bort. På den tiden hade jag Hobbe kvar så vi hade spårat kalven tills jag visste ganska väl var den befann sig. Sade till näste hundförare: Jag åker upp till tornet vid Funnesmyren och sätter mig i  på pass. Men ha inte så bråttom med att släppa hunden. Den dagen var det dessutom halv storm så man hörde inte mycket. Klev upp i tornet tog genast fram termosen. Tänkte hinna ta mej ett försenad fika. Höll just på hälla i kaffet så brakade det till i skogen och älgkalven kom i fyrsprång över vägen. Hade inte ens hunnit ladda kanonen. Vips var älgen försvunnen. Efterföljarna hade haft lite väl bråttom att påbörja jakten. Offrade många dagar sedan på att få tag i denna älgkalv. Såg den vid flera till men kom inte till skott.
Poängen i detta kommer nu. Hade berättat för en bekant i stan om fadäsen med koppen i näven och ett missat skottillfälle. När jag sedermera fyllde 70 år kom bekantingen med en specialbeställd tavla.
Och visst liknar den händelsen riktigt bra.
P5220001

2 svar på ”Älgjaktstrubbel.”

  1. Vilken tur att du tog dig en kopp, annars så hade du ju inte fått denna vackra tavla.

Kommentarer är stängda.