Fina fisken.

Denna  fisk i halvkilosklassen har fångats i sjön i Rödingträsk. Fin fisk kan kallas vid olika namn.
Stenbit, bäckforell eller börting. Kanske är väl bäckforell det korrekta namnet på denna som vandrat upp från Kvarnbäcken. De andra namnen är väl av lokal karaktär. Stenbit är ju en ful fisk som egentligen heter sjurygg. Börting brukade vi kalla en bäckforell som blivit så stor att den hade guldfärgad buk. Rätta mej om jag har fel.
Att komma ihåg är att i Rödingträsksjön krävs fiskekort. Överträdelse beivras av patrullerande fiskevakt.
P5220003

2 svar på ”Fina fisken.”

  1. Hej ! kul med olika namn på samma fisk Salmo trutta – Öring och inget annat stor som liten är det samma art som anpassar sig efter tillgång på föda och färgämnen i födan . Talas ofta om stenbit, bäcköring , foreller mm men det är en och samma fisk – Öring i våra vatten .
    Fish on

  2. Vilken fin bit, äre du som fått den eller fick du smaka. Självklart ska man ha fiskekort då man fiskar på de ställen som kräver detta. Efter som jag är fisketillsynsman så har jag då inget val, skulle jag bli ertappad att tjuvfiska så skulle nog den förordnaden ryka.Men om pengarna som fiskekorten genererar används rätt så kommer det fortsättningsvis finnas fina fiskevatten.

Kommentarer är stängda.