Haren och elektromagneten.

Detta hände en gång under” mitt arbetande för pengar liv”. Jobbet var  lång hemifrån i närheten av en stor anläggning, där man bl. a. även återvann gammalt järnskrot.. En dag när jag arbetade med att sätta ut höjder såg jag i avvägningsinstrumentet en hare. Den var innanför stängslet där det fanns en grön plätt med frodigt gräs. I närheten fanns också en  maskin men en jättestor elektromagnetisk skiva monterad på för att sortera metallskrot.
Plötsligt kom en stor dumper brakande och den lilla haren blev jätterädd och skuttade iväg.
Men i hastigheten kom den för nära magneten och vips satt  den fast. Vad månde då detta bero på? Hade haren via gräset så småningom fått i sig så mycket metall att det räckte för att fastna i magneten? Eller hade haren någon gång haft benbrott så att han hade spikar i benet?Eller hade den fått järnskrot i pälsen? Ja, man kan ju bara spekulera.

2 svar på ”Haren och elektromagneten.”

 1. Ja visst kan man undra,magnetism!? Spekulera!
  här finns orsker kanske flera.
  Elektroniken utvecklas så klart
  men att den lurat haren är uppenbart.
  Blev den till eran middag serverad
  eller kanske bara lite frusterad.
  Tog lärdom där utav
  sen sig åter till skogen begav.
  Elektronisk magnitism en underlig grej
  kan bara undra hur det kan komma sig.
  En magnetisk hare inte till vanligheten hör
  det bara lite huvud bry till beskådaren för

Kommentarer är stängda.