Fällskyrans betydelse.

Som synes på bilden så har nu tallens grenverk fraktats bort. Det hamnade på sopstationen för att så småningom omvandlas till fjärrvärme. Men det blir ett styvt jobb att frakta tallen hem till mej. Och det är en tung rackare, för mer än halva vikten består ju av vatten som torkar bort sedan jag kluvit upp tallen till kaminved. Nå fällskyran eller fällskäret då? På närbilden kan man se en rätt stor kilformad träbit. För den som inte kan något om trädfällning säger väl inte den träkilen något speciellt.  Men när den sågas loss så  bestäms riktningen  vart trädet skall falla. En skicklig trädfällare kan bestämma nedslaget på 10 cm när vilket skedde i detta fall. Ändå lutade tallen åt fel håll plus att det var kraftig sidvind vilket försvårar. Det är skickligt utfört.
S5002606
S5002607

När jag kom hem vid 13-tiden var det målartemp en liten stund så jag försökte sätta lite färg på tillvaron. Men efter en dryg timme sjönk temperaturen för mycket. Så det blev uppstädning i vedboden för kommande vedtransporter.
S5002608

Kategorierom

Ett svar på ”Fällskyrans betydelse.”

  1. I denna sena timme måste jag bara fråga vem är trädfällaren, isf var det skickligt att lägga den så fint utan att skada omgivningen.

    Vi gjorde en pudel för x antal år sedan, vi grävde upp all jord runt en björk som var rätt så stor.

    Vi ville inte ha kvar stubben, så vi tänkte rätt fast ändå fel.

    Plötsligt kom en liten vind och trädet började luta, sakta sakta sakta och till slut kunde vi inte hålla emot, så den landade på grannpojkens bil, som tur var blev ingen skadad.

    Kostnaden blev endast 3000:- så billigt kom vi undan. GLAD PÅSK eller HAPPY EASTER

Kommentarer är stängda.