Permitteringen återtagen.

Insåg efter 4 timmars arbetslöshet att det skulle bli väldigt träligt med en hel veckas ledighet.
Sade till frun att jag åker in till färgbutiken (Tommy Nilssons måleri) eller Home. ( Rart barn har många namn) Utifall det blir minst + 10 någon dag så kan jag ju skvätta ut lite färg på insidan förstukvisten. Följer med sade frun, för tygerna på soffan och stolarna är mycket nötta. Det fanns ett bra urval av möbeltyger på Färgbutiken. Så medan jag handlade färg så handlade frun möbeltyg.Så kom det loss en del jobb.
S5002592
Fick börja med att ta bort gammalt tyg. Vi råkar ju ha dubbla omgångar sitsar till stolarna.
S5002594
Under tiden rullade frugan ut tyget som skall räcka till soffan + 6 stolar och börjat mäta.
S5002597

Fastsättningen av sitsarna har länge irriterat mej, för det händer ibland att en skruv lossnar och försvinner. Och det finns inte att köpa den längd och den gäng som är på skruvarna sedan 70-talet. Har länge funderat på en annan lösning där man kan använda skruvdragare. Och i dag föll allt på plats.
S5002598
På bilden ses den enkla men effektiva lösningen. Detta är andra försöket. Första blev en aning överdimensionerat
S5002599
Här fäster man sedan med fyra skruvar. Och då klarar det nog en jordbävning.
Och det absolut bästa, skruvdragaren ryms där.
S5002595

Under tiden hade min flitiga hustru fixat till en mall, klippt till och sytt till första tyget. Så det här är prototypen. Stolarna skall snyggas till lite också.
Jag gillar verkligen mycket färger och tyget matchar ju vägg/foderfärger. I morgon har sömmerskan tjänsteärende till Umeå, för Röda Korset. Då kan jag fixa till alla stolarna och laga sofflocket som som länge behövt renoveras.

Kategorierom

3 svar på ”Permitteringen återtagen.”

  1. Wow!
    Ni är som jag hoppas att Magnus och jag blir när vi är…ehhhh..i eran ålder;) lägger ni någon slags dyna under tyget då, annars blir det ju stenhårt att sitta på. Jättefint iallafall och jag längtar tills jag får komma och se runt påsk kanske?! Nu är mamma, styv pappa och 8-årige lillebror här och hälsar på till på tisdag. De har med 6 kg räkor och 4 kg kräftor-så imorgon ska vi kalasa! Kramar från mig!

  2. Så skönt att du klarade dig från permittering! Hade trott att du kanske skulle få en stund över att kolla läget för sin f.d. stuga. Kanske ändå?

Kommentarer är stängda.