Pianostämmaren.

Det var en gång en man som trodde sig att kunna stämma ett piano. Han skaffade ett  därtill avsett verktyg och skred till verket.  Första dagen gick ganska bra och pianot lätt hyggligt. Nästa dag var det som om det inte varit stämt. Han konsulterade en specialist som trodde att pianot hade något fel inombords. Mannen bestämde sig för att öppna upp pianot för att kanske se om något var trasigt.
Efter att ha öppnat de vanliga luckorna så kunde han fortfarande inte se något speciellt.
Han tog ytterligare några bitar  och sedan några till. Så småningom kunde han se själva “hjärtat”
på pianot. Det bestod av en jättestor och tung gjutjärnshistoria som var ihopsatt med några bastanta trästycken. Det började bli en hel del flisor så mannen flyttade ut pianot först på altanen och sedan på marken. Nu insåg pianostämmaren att han inte hittat vad som var fel. Samtidigt förstod han också att det nog var omöjligt att montera ihop pianot igen. Vad fanns då att göra?. Ja han tänkte att räddas det som räddas kan. Nu fanns nog en enda utväg. Att utvinna allt av metall och sälja det till metallåtervinningen. Då skulle ju i alla fall ägaren få igen en del pengar. Enda trösten i bedrövelsen var att att han, pianostämmaren, inte hade lämnat några som helst garantier på sitt åtagande. Vad ägaren av pianot tyckte passar sig nog inte att skriva om.
DSC_0043

DSC_0042

DSC_0044

DSC_0045
DSC_0046
Så slutade den sorgliga historien. Men pianostämmaren har bestämt för att det var nog fel bransch.

3 svar på ”Pianostämmaren.”

  1. För det andra
    2. Jag har alltid inbillat mig att det skulle vara lite enklare inredning i ett piano, men nu fick jag se innandömet och då förstår jag att jag aldrig kommer att försöka mej på att stämma ett piano. Spännande……

Kommentarer är stängda.