En riktig rövarhistoria.

Någon gång, ungefär ett år sedan, vid ett besök i stan, blev jag sugen på ett skrovmål. Gick in på ett näringsställe och fick mitt beställda skrov.  Vid bordet bredvid mitt satt två äldre gentlemän som tydligen varit på läkarbesök och väntade på transport längre inåt lappmarken. Kunde inte undgå att höra hur dom dryftade sina olika krämpor. För enkelhetens skull kallar jag gentlemännen för A och B.  Då säger A: Jag har haft problem med magen en längre tid. B: har du fått någon klarhet i vad det kan vara? A: Nej, jag har gjort både gastroskopi och rektoskopi. Men fortfarande vet dom ingenting. B: Det var ju lite underligt. A: Nu sist hade jag fått lämna ett avföringsprov. B: Nå blev det något resultat? A: Nä, men när jag kom läkaren i dag så såg han lite road ut. Läkaren: Vad har ni ätit på sista tiden? A: hurså? Läkaren: Det var något konstigt med provet. Det var märkt med ICA.
B.:Va hurdå? Då säger A gapskrattande: Jo du förstår att jag äter ofta äpplen som jag köpt på ICA, och tydligen har jag någon gång glömt att ta bort klisterlappen som sitter på äpplena.
B instämde i skrattet och även jag skrattade med, fastän bortvänd och lite diskret.
Så var var det med det, så var noga med att ta bort klisterlapparna från frukten. Speciellt om ni skall på läkarundersökning.

2 svar på ”En riktig rövarhistoria.”

 1. Ett äpple om dagen håller doktorn borta har man ju hört
  men för denna gubbe verkar det kört
  Men man kan ju aldrig riktigt veta
  kanske Ica äpplen blev hans sätt att sjukdomen bearbeta
  Hur som helst en rolig historia det blev
  roligt att du den i din blogg skrev
  Lite road så här första dagen på året
  Det kanske lägger spåret
  Min önskan är iallafall så
  att det nya året i glädjenst tecken gå
  Ha det nu fortsatt trevligt och glatt
  hoppas på många skratt
  Att ett gott skratt förlänger ju livet
  är absolut inte överdrivet

Kommentarer är stängda.