Otjänlig väderlek.

i natt klockan 03:00, när det var dags för ännu en “avkylning av härdsmältan, tittade jag ut genom fönstret. När jag såg hur snön vräkte ner tänkte jag att utearbetet under onsdagen blir nog inställt på grund av otjänlig väderlek. Vet att jag ligger efter med en del mangling, sedan kan nog köksgolvet behöva en uppfräschning. När Milou har varit ute på rast i vårförfallet kan man tydligt följa hans spår inomhus.
Det där med otjänlig väderlek fanns nog inte under 50/60-talet. Minns när far och jag, i slutet av 50-talet hade röjarskiften. Det var på kronoparken Örålandet mellan Vänjaurbäck och Öreälven.
(Det var för övrigt där storbranden härjade 1918) Vi skulle avsluta röjningen och det var sent på hösten. nollgradigt och ihållande snöblandat regn i flera dar. Men det var bara att kämpa på. Regnställ och sydväst, men efter en lång dag var man genomblöt av all svett som kondenserat under regnstället. Men man slapp ju ändå frysa.
Minns en annan vinter med svår kyla. Timmerköraren som hade två vändors väg*fick ju på returresan sitta länge på stöttingen. Vid något tillfälle hade dom blöta kläderna frusit fast så att vi fick hjälpa till att ta loss körkarlen.
* Betyder att kusken hann med två resor tur och retur mellan avverkningen och avlägget som i detta fallet var Mellanforstjärnen nere vid Öreälven.