De tretton trappstegen.

Började dagen med att putsa de tretton trappstegen från skyddstejp och fläckar av måla. Kom då osökt att tänka på hur det skulle kännas för dom som tvingades gå de tretton stegen upp till galgen. Det kan ju vara tungt ibland att gå uppför trappen om man bär på något och har ett knä som bråkar. Men det är nog ändå svårt att jämföra med trappan till galgen.
I alla fall så när trappen var välputsad så tog jag ned ledstången, en stor platt sak 28x 110x 4130, som nog varit indränkt i klarlack. Det krävdes nya band till slipen så det blev en resa in till järnboa. Passade på att inhandla 6 liter utevit hos Home så nu kan jag vid lämplig väderlek börja plocka ned broräcken och fönsterfoder, ta ned i målarboden och göra klar för sommarens äventyr. Skall nu  måla andra sidan av ledstången så den blir nog tillbakasatt innan midnatt
Det där med tretton steg. Har kollräknat i min trapp och det stämmer att det är tretton steg men det är 14 steghöjder upp på övre golvet. Så det beror på hur man räknar, men egentligen är det en fråga av akademisk art . Det finns ändå ingen galge när man kommit upp.
S5002551

Kategorierom

2 svar på ”De tretton trappstegen.”

  1. T3 på g, det verkar som om det osar katt nere i hörnet, två strålkastare lyser så snyggt. Men det är ju ett flermansjobb du håller på med, så glöm inte att vilodagen är torsdag. Jag kan bara titta på bilderna och önska, att energin du har kunde konverteras eller ackumuleras för att deponeras hos de som saknar den;-) see you.

Kommentarer är stängda.