Ibland har jag lite för bråttom.

I går eftermiddag började jag demontera spaljen. Tydligen så var den ganska ordentligt lackad när vi satte upp den 1976. Tog ner 7 st stolpar och ruggade upp ytan för hand med sandpapper. Målade ett par varv och efter torkning satt jag tillbaks dom i går kväll. Hade även målat och skruvat tillbaka följaren som ligger fastskruvad längst ner på golvet. Men i morse, fredagsmorgon, kunde man ju se att färgen inte tagit fast ordentligt.  Tydligen var det för mycket lack kvar i träet.  Det var bara att bita i det sura äpplet och skruva ner alltihopa och börja om. Åkte i till stan och köpte riktig grundfärg samt sandpapper till slipmaskinerna. Men papperen gick åt snabbt och jag insåg att det snart skulle bli en bristvara. Stolparna är 30x 60 x2400 och 21 stycken. Och som bekant så finns det ju fyra sidor. Sökte igen min bandslip som har 70mm brett band och sliplängden 300 mm. Och då var turen med mig för det var ett nytt band på maskinen och ordentligt grovt. Så jag började slipa och allteftersom jag slipade så¨målade min hulda maka så ikväll så har jag 13 st torkade och uppsatta. Resten målas i morgon, kanske om vi hinner, för det stundar 40-årskalas i stan. Men nu tror jag nog att´jag lärt mig en läxa. Det finns bara ett sätt att fä fäste för färgen.  Att slipa tills absolut allt lack är borta.
S5002546
Så ser det ut när allt är nedmonterat
S5002547.

Måleriet går för högtryck.
S5002549

Så ser det ut i kväll 22:30. Men nu är jag trött och igengrodd med slipdamm.

Kategorierom

Ett svar på ”Ibland har jag lite för bråttom.”

Kommentarer är stängda.