Då var det dags igen.

Nu börjar den årliga renoveringen av “gammhuse”. Har grunnat ett tag på att det skulle vara trevligt att få ta bort tapeterna, i kök/matvrå, som suttit några år. Dels har kattrackan vässat klorna på några ställen. Sedan tapeterna spruckit vid dörrar. På grund av träets/spånskivans rörelse. Har med framgång ångat bort taperna i två andra rum. Det tar ju lite tid men är nödvändigt om man skall limma på väv och sedan måla. Men för att ta det i rätt ordning så har jag i dag börjat lite smått med taket. En liten nätt yta på 40m2. Längst ned i trappen är det ju 5 meter högt till tak.
Började i morse med att hämta en del färg samt virke till en landgång i trappen. Men hann bara börja så blev det ett akutbesök hos veterinären med Milou. Och där försvann några timmar. Men väl hemkommen så byggde jag färdigt och grundmålade en yta på ca 8 m2. Har även tagit andra varvet så nu är en liten bit av taket klart. Sedan kom frugan hem från kupan och grundmålade panelväggarna i hela trapphuset. Så nu värker det i armar axlar och ben på oss. Gruvar för morgondagen, det brukar kännas värre då.  Klockan 14:00 i morgon kommer Gurra, en pingiselev, och utmanar mig i schack. Det blir nog bra med en paus i målandet. Tror att jag skall fixa några semlor till fetonsdagen.
S5002518
S5002516-1

S5002517
Landgången, en idogt målande hustru samt taket vid ingången där jag började. Det är ju en hel del lister som skall tas bort också.

3 svar på ”Då var det dags igen.”

  1. Ja, det är ju så det är att vara husägare. Men det blir säkert OK! Kommer upp och kollar framåt midsommartid.

  2. Wow, hur coolt som helst. Får väl se om vi känner igon oss nästa gång vi står kosan mot nordligare breddgrader 🙂

Kommentarer är stängda.