Bakjouren rycker ut.

Hade fått ett telefonsamtal från Kupan(Röda Korset) Kommande vecka är det deras tur att ordna med fika till veckoträffen på äldreboendet Smedsberget. Personalen på Kupan hade sett mitt recept på tärnakaka som finns på min blogg. Längst ner på receptet står det även. att vid problem så kan man ringa “bakjouren.” Så i dag var det dags. Packade in mitt mobila bakbord, degblandaren, samt diverse nödvändiga attiraljer, i bilen, och begav mig iväg. Hämtade eleverna på kupan och åkte till Smedsberget. Började med att inspektera spisen/ugnen. Kunde snart se att det var en spis med endast en ugn, och att årsmodellen var nästan samma  som jag själv.  Det visade sig sedan att ugnen gräddade ojämnt, men det gör för övrigt alla ugnar med några år på nacken.
Gjorde i ordning degen och visade första kakan. Sedan fick eleverna ta över och sköta sig själva, vilket dom gjorde mycket bra. Vi hann även med en mugg kaffe och en bit nybakt och det smakade som vanligt bra.  Efter 3 timmar och en deg av 1,5 liter vätska var det klart. Naturligtvis så var det laktosfritt. Receptet finns på denna länk:http:/http://www.knaften.se/2007/09/19/trnakaka/

2 svar på ”Bakjouren rycker ut.”

  1. Du verkar att ha många järn i elden, du kan ju fara runt och lära alla baka, typ Konsult. Säkert hade ni kul, Nisses Bakskola Del 1. Jag skulle vilja baka men jag har insett att jag tappar intresset så fort jag inköpt ingredienserna. Skulle baka lussekatter i dec och jästen ligger fortfarande kvar i kylskåpet. Men idag är det ute som gäller solen skiner och det är +-0 =kanonväder.

Kommentarer är stängda.