Aftonrodnad—vacker natt.

S5002508
Sitter vid köksbordet och ser solen gå ned i västsydväst. Aftonrodnaden säger enligt gammal
tradition att det skall bli en vacker natt , fri från nederbörd.
Den tråkiga tid när solen bara syntes ca 4 timmar är nu förbi. Minns sedan barndomen att det var bra  när solen passerade över både lilla och stora anträskberget. Det var  liksom ett mått på att
mörkret började ge vika för en ljusare tid. Och att man började se fram emot en kommande vår.
Visserligen kan det vara mycket “skitväder” kvar men ljuset kan ändå ingen ta ifrån oss.
Håller på att vara i slutet av den senaste kuren antibiotika, för vilken gång i ordningen har jag förträngt. Tycker mig förnimma att en del av kraften börjar återkomma, må så vara att det går i snigelfart. I mars månad skall jag få deltaga i något som heter KOL-skola. Vad som där sker får jag väl återkomma till. Om det nu verkligen är KOL som jag lider av. Helt plötsligt har det kanske uppstått en viss tveksamhet. Har själv alltid hävdat att en del av besvären härrör från det genetiska arvet. Men det är ju alltid svårt att få gehör för sådana påståenden, enär symptomen allt för mycket liknar KOL. Återkommer ju som sagt efter KOL-skolan om detta också.
Med detta inlägg hoppas jag åter vara “på banan” efter en mycket tung och nedbrytande period.

Kategorierom

2 svar på ”Aftonrodnad—vacker natt.”

  1. Skönt att ordningen är återställd!
    Ungdomskompisen från kustlandet frågar varje kväll efter att sista pipan är rökt och sängen väntar – om det finns något att läsa från Nisse….nu har han ganska länge besviken gått och lagt sej…….

  2. åter på banan låter väldigt bra, Kolskola låter så där. Men vi fyller hyllor samma tid samma plats to 07.00. För övrigt så kanske du inte kommer att känna igen dej då fikarummet har fått en ””ansiktslyftning”” ;-))

Kommentarer är stängda.