Ingen skridskovirtuos.

Ungefär 1946/47 blev jag ägare till ett par skridskor, eller bandyrör som det hette då.
Problemet var ju bara att det medföljde ingen isbana. Men man fick ju inte bli ställd för det. Med hjälp av en halvtums vattenslang fäst i kranen i köket lyckades jag få till en sorts isbana på ca. 6×3 meter. Rätt mycket arbete med trampa ihop den blötta snön, frysa spola på o.s.v. Till slut blev det klart och då skulle det spelas hockey. Problemet var bara att de killar som spelade med mig var flera år yngre så det slutade alltid med att dom tacklades in i snödrivan. Även om det är spelets regler så tyckte dom inte att det var så kul. Tror nog att den hockeyperioden blev ganska kort.
Nästa gång på skridskor som jag minns var sedan vi flyttat till Knaften. Det var ungefär 1960. Ja kanske plus/minus något år. Då var vi några grabbar som for till Gravsjön enbart för att  åka skridskor. Till att börja gick det väl så där men efter ett tag började jag få lite fart.
Försökte inte göra någon trippelzalkow eller vad det heter.( Man är ju ingen Bengt G. )
Plötsligt stack skridskorna iväg fortare än jag hann med. Skorna upp i luften, och jag for baklänges.  Den tjocka vintermössan flög av och sen landade jag med bakhuvudet först.* Då släcktes lyset för en ganska lång stund. Så småningom började jag höra en klocka som ringde rätt så kraftigt. Sen upptäckte jag att kompisarna skakade i min arm och ropade mitt namn. Mådde ganska illa men försökte svara dom. Men tungan ville inte vara med. Den kändes ungefär som om man kört in en falukorv i munnen. Det tog lång tid innan jag kunde prata. På vingliga ben blev jag hjälpt hem till sängläge och där blev jag kvar i flera dagar. Jag kan försäkra er om att jag mådde ganska pyton ett bra tag. Men tanken på någon doktor—-nä jag andades ju fortfarande. Om jag nu har något under skalet så finns ju misstanken att jag hade ådragit mig en rejäl hjärnskakning.
Efter detta så hamnade skridskorna på hyllan.
* Grabbarna berättade sedan att isen rämnade tvärs över sjön. Men jag kan ju inte garantera att dom inte skojade. Vem vet.