Pensionärernas matbidrag.*

Så var det nytt år igen och ny sänkning av pensionen. Ingen stor summa men ca 8000 på ett år är ju en hel del för en pensionär. I brevet från Pensionsmyndigheten står det visserligen skrivet att skatten sänks så att utfallet efter skatt skall vara ungefär samma. Det låter ju betryggande så jag kanske är ute på blåisen om jag tror att skatteavdraget blir för litet med restskatt som följd om 1,5 år. Men som sagt det visar ju sig så småningom. Skall nu staten spara pengar borde det nog sänkas löner för vissa höginkomsttagare. Ta t.ex. riksdagsmän som  beviljat sig själva en rejäl lön och en bra pension. Där skulle en minskning på 8000/mån. vara en spott i glaset. Har man dessutom ett kreditkort så att man kan köpa t.ex. snus eller godis….  Det där med toblerone borde ju vara överspelat vid det här laget. Men huvudet är något av en dator.  I tour de ski var ju hela slalombacken full med jätteskyltar om toblerone. När ögonen registrerar detta namn så kommer med automatik allt fram som skrivets om detta. Det finns ju inte någon deleteknapp att trycka på  Och skulle något raderas  i huvudet då är man illa ute. Man bör tacka Gud så länge man slipper en sådan radering. 
* För säkerhets skull är det nog bäst att införa minst ett mål gröt/dag. Det finns ju så många sorter att man ha en ny sort varje dag i veckan. Risken för skörbjugg är inte överhängande i mitt fall enär de flesta tänderna är fastskruvade. Många kanske kan lägga tänderna åt sidan under grötätandet.

.I sanningens namn hade jag inte hunnit komma på något att skriva om idag, Men när jag fick brevet från Pensionsmyndigheten i min hand så fick jag ju chansen att häckla litegrann.
Sedan får jag påminna om kommunalrådet i Uppsala som vill införa fetskatt och tycker att pensionärerna är som ett stort svart hål som bara suger åt sig. Hoppas han har vett att be om ursäkt.

Ett svar på ”Pensionärernas matbidrag.*”

  1. Du lever precis som jag 😉 Vi äter ett mål gröt om dagen, fast om jag ska vara ärlig så ligger jag kanske inte lika när svältgränsen som du… men man vet aldrig när den dyker upp även i storstan …

Kommentarer är stängda.