Politikeruttalande- Skämt eller?

Läste och hörde om en politiker i Uppsala som tyckte att fetma skulle beskattas. I så fall måste man nog ta fram en idealvikt och utifrån denna beskatta efter exempel var 5:e kilo över idealvikten. Skatten borde då dubblas sedan man passerat första 5 kilona. Eftersom större delen av svenska folket är överviktigt så borde denna skatt bli massor med pengar. Men skall detta bli av så är det ju EU som skall bestämma hur mycket svenskarna,  eller alla som bor i Sverige, får väga. Det är ju inte för skojs skull som läsarna av min blogg har föreslagit att Brysselkex skall döpas till dummisar. Det är ju lätt att förstå varför.
Skämt åsido så har jag svårt att tro att någon politiker, även klent gräddade, skulle mena något sådant. Är det verkligen sant menat så är den mannen politiskt död. För är inte detta ett fall av hets mot folkgrupp, ja då vet jag inte var den gränsen går.
Har lagt in en kommentar på VKFörvirrads artikel om uttalandet. Där sade jag bl.a. att det borde finnas en schablonskatt som gällde politiker. Det skulle vara för alla eventuella fördelar som dom skaffar sig och låter bli att redovisa. 
Vad gäller de föreslagna femkilosintervallerna så har jag nog fått inspirationen till det från förr.
En gång i min ungdom var jag nämligen, trots min marklösa bakgrund, medlem i ett jaktlag. Ett trevligt sådant med präktiga pojkar och en rar tös. Men  älgkalvarna skulle delas efter ett avancerat matematiskt system. Det var med, just det, 5-kilos intervaller. Om man skall ha någon sådan typ av viktkontroll på medborgarna då tror jag att man råder bot på arbertslösheten.