Ett äppelträds historia.

Den 9:e juli 1991  kom min hustru hem från stan med ett äppelträd. Med detta träd, som jag ger dig, vill jag celebrera att vi varit lyckligt gifta i 25 år sade hon. Planterade trädet omgående och har sedan dess sett det växa och frodas år efter år. Flera år har trädet levererat fina äpplen. Konstigt nog har älgarna lämnat det i fred i nitton år trots att 3 andra äppelträd varje år utsatts för deras beskärningar.
S5002252

I somras i juni blommade det så här fint.
S5002500

Men nu hade älgarna tydligen spanat in att det fanns många fina saftiga obeskurna kvistar på vårt jubileumsäppelträd. Natten mellan den 21/22 december hade ett antal lurviga hungrig bestar samlats runt trädet och fullständigt massakrerat alla kvistar. Men det är ju djurens rätt att äta det dom hittar och vad som är tillåtet eller inte kan dom ju omöjligt veta.
Naturligtvis kommer trädet att överleva i många många år till, nya kvistar kommer också att växa  ut även om det tar sin tid.