Barndopet

Så var lördagen den 18:e här och nu skulle det ske. Nu var hela familjen Sterneborg/Jonsson samlad, och nu skulle lilla Molly döpas. Naturligtvis så var ju också släkt och vänner med, även pingistränaren och hans fru.
Samling i Norrängskyrkan, dit vi kom i god så jag gick in  och tittade mig omkring.  Där såg jag en ung man som stod och drog i reglagen till högtalaranläggningen. Han såg ung ut så jag tänkte han kan omöjligt ha hunnit med att läsa till präst så min fråga blev: Är det Du som skall sköta om ljudet? I samma ögonblick såg jag kragen han hade så jag fyllde snabbt i med… ..eller är Du diakon eller nåt sånt där. Jag är faktiskt prästvigd svarade han och kom med en motfråga till mig. Han sade : När fick Du ditt första jobb? Ja det var när jag började med skogsarbetet när jag var 12 år gammal svarade jag. Då var jag nästan tre gånger så gammal innan jag började arbeta sade prästen. Självklart så tar det betydligt längre tid att bli präst än timmerhuggare.*
Nu började kyrkan fyllas med folk så där tog samtalet slut för prästen gick för att byta till arbetskläder.
Efter denna långa och ganska ovidkommande parantes( utfyllning) så var det dags för högtidsstunden. Vi började som sig bör med psalmsång. sedan tog prästen till orda och de stolta föräldrarna fick gå fram till dopskålen. Prästen talade verkligen bra och jag tycker att nutidens** präster har en helt annan stil än förr. Så småningom skulle då dopvattnet fyllas på och då fick storebror Emil hjälpa till. Det är alltid ett stort ögonblick när ett litet barn döps. Efter dopet mera psalmsång. Efter detta och fotografering  blev det kaffe och smörgåstårta plus andra läckerheter. Det var nog Mollys mormor som lagt manken till. Helt suveränt gott. Ja nu är även detta som allt annat när tiden går ett minne, men ett vackert sådant
* Timmerhuggare= Ett numera utdöd yrkeskår
** Tänker på gamle prosten Berlin När jag läste för prästen 1946.
Mollys dop 002
Här välsignas Molly.
Mollys dop 003

Emil hjälper  till med dopvattnet
Mollys dop 005

Själva dopakten.
Mollys dop 007
Så var det dags för fotografering.