Till största delen en bra dag.

Har i dag varit till min husläkare och kollat mitt välbefinnande. Ville liksom få grepp på att bl.a. blodtrycket ligger  på rätt nivå. Sedan har det varit host, host host i åtskilliga veckor, både dag som natt. Till att börja med hade jag en del frågor om prostatacancer, dels om spridningsrisker och dels om cancern kunde poppa upp på något annat ställe ifall den blivit kuvad i prostatan.
Eftersom min cancer uppdagades nästan innan den fanns så finns ingen spridningsrisk. Det var det första positiva. Och PSA-provet, som togs efter att behandlingen pågått ca 4,5 månader, visade 0,006 vilket är lika med ingenting. Behandlingen påminner om det jag skrivit tidigare: Det är som med ogräset i jordgubbslandet, så länge man tuktar det så hålls det nere men så fort man vänder ryggen till så är det tillbaka. Den behandlingsform jag får måste förmodligen pågå ca. ett till två år.
Uppehållet därefter är till för att  cancern inte skall bli tillvand, då tappar behandlingen sin effekt. På så sätt kan man kanske lura den lite och hålla den under kontroll 5 år kanske 10 och kanske även 15 år.
Men förstås, om den utmätta tiden på jorden plötsligt är förbrukad, då hjälper inga som helst behandlingar. Ytterligare positivt var att blodtrycksnivån knappast kunde varit bättre.
Sen är det bara det negativa kvar. När doktorn började knacka på min späda rygg och sedan lyssna så säger han. Ja ser där har vi en lite lunginflammation. Har känt mej  hängigare än vanligt senaste två veckorna så nu vet jag varför. Nu blir det en veckas antibiotika. Men i morgon 07:00 bär det av till ICA. Det är konstigt det där att det piggar alltid upp. Ha en bra kväll mina vänner i cyberrymden.
Ps. Tyvärr så har barnbarnet Arvid fortfarande febertoppar på över 40 grader och vi är jätteoroliga. Ds

2 svar på ”Till största delen en bra dag.”

  1. Bra nyheter trots lunginflammationen, då ses vi på ICA 07.00. PS Det skulle ha varit ett nöje att smaka de där blåbärsbullarna de verkar goda.
    ha de DS

Kommentarer är stängda.